Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Budó minimitza els recels de JxCat amb l’acord fiscal: “S’ha arribat a un pacte en el que tothom ha cedit”

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha volgut treure ferro aquest dimarts a les crítiques que JxCat va llençar a l’acord sobre fiscalitat als […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha volgut treure ferro aquest dimarts a les crítiques que JxCat va llençar a l’acord sobre fiscalitat als pressupostos de 2020 que van tancar l’executiu i els comuns. Per a Budó, els recels de la seva formació són fruit dels “legítims plantejaments” de cada partit, però ha volgut deixar clar que el Govern en ple defensa i ha participat de l’acord i que el pacte està blindat tant per ERc i els comuns com per JxCat. “S’ha treballat, negociat i acordat. S’ha dut a terme la negociació entre el Govern i tres formacions polítiques diferents amb posicionaments diferents, i fruit del marc de diàleg s’ha arribat a un acord en el que tothom ha cedit. És fruit d’un diàleg i d’una negociació, i tothom ha hagut d’aparcar les condicions més polítiques pel bé comú de l’acord”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha negat que al Govern hi hagi consellers poc convençuts de l’acord i ha defensat que “sempre s’ha dit que calien uns pressupostos i s’hi ha treballat per tenir aquesta eina tan necessària”. “No necessita pressupostos el Govern, els necessita el país”, ha comentat. Amb tot, Budó ha volgut defensar, davant les crítiques de JxCat a l’impost de successions i la modificació de l’IRPF, que l’acord “preserva la bonificació de vidus i de fills menors d’edat en successions, i s’està treballant per fer-ho també amb les herències que permetin garantir la continuïtat empresarial; i en l’IRPF, s’ha pogut garantir que les rendes més baixes tinguin una reducció, i això també és fruit del diàleg i el debat”.