Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Budó lamenta que els partits espanyols “es posin el 155 a la boca” per guanyar vots al 10-N

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat que els partits espanyols davant una convocatòria electoral “es posin el 155 a la boca per […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat que els partits espanyols davant una convocatòria electoral “es posin el 155 a la boca per guanyar vots”. En un entrevista a Ser Catalunya, Budó ha assenyalat que amb aquesta qüestió no hi ha cap diferència entre PP, PSOE, Cs i Vox. “Estan utilitzant els atacs contra el Govern per esgarrapar vots”, ha insistit. D’altra banda, sobre la moció de censura de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, ha retret al principal partit de l’oposició que plantegin ara mesures per la convivència tenint en compte que “van néixer per combatre la convivència”.

Preguntada per si creu que realment el PSOE pot acabar aplicant el 155, ha respost que no en té la certesa al 100% i ha afegit que el podria aplicar preventivament si volgués perquè “els motius els fan anar com volen”.Pel que fa a la moció de censura de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera ha comentat que des del principal partit de l’oposició l’hagin anomenat moció de censura “per la convivència”. “Els que viuen a la Catalunya irreal i van néixer per combatre la convivència són els que plantegen ara mesures per la convivència”, ha afirmat.Budó ha diferenciat l’actitud de Cs amb la del PSC, que ja ha anunciat que s’abstindran a la moció de censura. Per a la consellera, els socialistes catalans són una formació “més seriosa i rigorosa” que no es presta a aquests “escarafalls”.La portaveu ha insistit que el Govern sempre ha condemnat la violència però ha afegit que no pot condemnar “una violència que no ha existit” i ha recordat que s’ha de respectar la presumpció d’innocència. Preguntada per si posa la mà al foc pels membres dels CDR detinguts, la consellera ha respost que “no posa la mà al foc per ningú”.