Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

Budó evita valorar la polèmica de Cuevillas al Parlament al·legant “respecte” a la separació de poders

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha evitat valorar la polèmica a la Mesa del Parlament després que la seva presidenta, Laura Borràs, hagi proposat substituir Jaume-Alonso Cuevillas per […]

Avatar
Agències 06/04/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha evitat valorar la polèmica a la Mesa del Parlament després que la seva presidenta, Laura Borràs, hagi proposat substituir Jaume-Alonso Cuevillas per Aurora Madaula arran de la polèmica entrevista de l’encara secretari segon de l’òrgan. En roda de premsa, Budó no ha volgut entrar en valoracions i ha al·legat el respecte a la separació de poders. “El Govern no ha d’interferir en el que es faci al Parlament, només faltaria; la separació de poders és això”, ha dit. De fet, Budó ha utilitzat el mateix argument per no entrar en com avancen les negociacions per a la formació d’un nou Govern i ha dit que confien en les converses dels partits i els equips negociadors perquè s’arribi “a bon port”.

En roda de premsa, Budó no s’ha volgut referir ni a la polèmica amb Cuevillas ni a si el Parlament hauria d’estar obert a debatre sobre qüestions que puguin implicar xocs amb la justícia espanyola, com el dret a l’autodeterminació o la monarquia. Budó ha insistit que no pretenen “interferir” en els debats del Parlament ni de la Mesa i ha recordat que, com a poder executiu, han d’estar al marge del legislatiu. A més, ha insistit que tant els partits com el Parlament són “sobirans” per decidir de què cal debatre.Budó ha remarcat que ara mateix el Govern està en funcions i per tant tampoc pot impulsar acció legislativa, de manera que tampoc ha volgut entrar en si aquest acció hauria de buscar una desobediència a l’Estat o no. En aquest sentit, ha apuntat que qui ho haurà de decidir és el futur Govern.Precisament en relació a les negociacions, Budó ha evitat valorar com s’estan desenvolupant i ha dit que és responsabilitat dels portaveus dels grups parlamentaris i dels partits implicats. Amb tot, ha dit que “confia” en les converses, ha demanat “deixar treballar” els equips negociadors i ha recordat que no pertoca al Govern fer valoracions.