Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Budó diu que l’evolució de les dades després del pont de la Puríssima podria comportar “ajustos” en el pla de Nadal

ACN Barcelona.-La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que l’evolució epidemiològica després del pont de la Puríssima podria dur el Govern a fer alguns canvis en el pla de […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que l’evolució epidemiològica després del pont de la Puríssima podria dur el Govern a fer alguns canvis en el pla de restriccions del Nadal. “Les dades d’aquesta setmana seran el reflex de la mobilitat durant el pont i, en funció de com evolucionin, veurem si hem d’ajustar algunes mesures”, ha afirmat Budó aquest dilluns a preguntes de la premsa en una compareixença al costat de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias. Al mateix temps, la consellera ha defensat la importància d’oferir testos “a tota la població” a l’hora de detectar casos asimptomàtics de covid-19 i actuar de forma “proactiva” de cara a la tercera onada de la pandèmia.

Preguntada sobre un hipotètic enduriment de les restriccions de cara al Nadal, Budó s’ha mostrat expectant als indicadors que es publicaran al llarg d’aquesta setmana, els quals, ha recordat, reflectiran els efectes de la mobilitat i la interacció social d’ara fa set dies. La consellera ha apuntat que el pla anunciat fins ara “està pensat i dissenyat per a què més o menys es puguin celebrar les Festes”, i ha remarcat que el Nadal tindrà un format “lluny del que estem acostumats”. “Haurem de fer tots un esforç”, ha insistit.En relació al control de la pandèmia, Budó ha apostat per desplegar un testeig massiu que permeti detectar el major nombre possible de casos de covid-19, especialment pel que fa als positius asimptomàtics. Sobre aquesta qüestió, ha instat el govern espanyol a “reflexionar” sobre com es podrien distribuir aquestes proves “a tota la població”.Al seu torn, la ministra Carolina Darias s’ha sumat a fer una crida a la responsabilitat col·lectiva i ha sortit en defensa dels acords del consell interterritorial de Salut, on es va consensuar flexibilitzar el toc de queda en dates assenyalades d’aquestes Festes i també es va establir el tancament perimetral de les comunitats autònomes. Darias ha evitat respondre si l’executiu de Pedro Sánchez es planteja endurir les mesures al conjunt de l’estat espanyol seguint les passes d’Alemanya, i ha insistit en defensar la planificació actual. La ministra ha assenyalat les restriccions sobre la mobilitat i el contacte social com a elements clau i ha apel·lat a la “consciència” de la ciutadania per aconseguir “mantenir el virus a ratlla”.