Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Budó descarta una reforma fiscal i pujar impostos en les modificacions del pressupost de la Generalitat

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha descartat una reforma fiscal i pujar impostos en les modificacions que es facin del pressupost de la Generalitat, un cop el Parlament […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha descartat una reforma fiscal i pujar impostos en les modificacions que es facin del pressupost de la Generalitat, un cop el Parlament els aprovi el 24 d’abril. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimecres al migdia, la consellera de la Presidència ha insistit que “no és el moment” d’incrementar impostos ni de “castigar més la ciutadania fiscalment”, i que cal ser “curosos” sobre com acompanyar el teixit econòmic del país. Tot i això, Budó no ha garantit que no hi hagi retallades en cap servei públic. Preguntada per aquesta qüestió, ha reiterat que els pressupostos han de ser un “pla de xoc” per garant les “polítiques públiques necessàries” per afrontar la crisi sanitària i socioeconòmica.

El Govern preveu que el Parlament aprovi els pressupostos al ple del 24 d’abril, i preveu fer modificacions per adaptar els comptes a la gestió del coronavirus. La Junta de Portaveus va decidir ahir la data d’aquesta primera sessió plenària des de l’estat d’alarma per la covid-19. Es votaran els pressupostos, la llei d’acompanyament als comptes, i diversos decrets que ha aprovat últimament el Govern en relació a la gestió de la crisi per la pandèmia. La Mesa ha acordat en la reunió d’aquest dimarts que al proper ple es pugui fer vot telemàtic o delegació de vot i que es farà en un format reduït de màxim 21 diputats. Les intervencions al ple seran de manera presencial.La cambra farà també en aquest ple l’habitual sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern, i debatrà i votarà el Projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. A més, debatrà i validarà o derogarà set decrets llei.Segons ha detallat el Parlament, els diputats que no estiguin presents a l’hemicicle, per complir amb les recomanacions sanitàries davant la pandèmia, seguiran la sessió mitjançant el Canal Parlament.