Dissabte, 23 de gener de 2021 - Edició 912
La República

Budó assegura que la decisió de divendres sobre el 14-F serà “definitiva” i que el Govern tindrà l’última paraula

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que la decisió de la taula de partits de divendres sobre la viabilitat del 14-F serà “definitiva”. Durant la […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que la decisió de la taula de partits de divendres sobre la viabilitat del 14-F serà “definitiva”. Durant la roda de premsa telemàtica de dimarts, posterior al Consell Executiu, la titular de Presidència ha afegit que el Govern tindrà l’última paraula, si no hi ha consens entre partits. La consellera ha opinat que, a l’inici de la campanya, “les dades fan pensar no s’estarà millor que ara”. De fet, ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat i el departament de processos electorals estudia l’escenari d’un ajornament electoral. A més, la consellera ha subratllat que, si els comicis es posposen, caldria “garantir que es fessin quan l’onada d’ara ja anés de baixada”.

El Govern no portarà cap proposta a la taula de partits de divendres, perquè prefereix buscar un consens entre tots els partits. Ara bé, si no hi ha entesa de les formacions polítiques, l’executiu en funcions prendrà la decisió definitiva.Si s’ajornen les eleccions, el Govern també intentaria consensuar-ne la nova data el propi divendres. En aquest escenari, el decret de suspensió de les eleccions pel 14-F també inclouria la nova data electoral.Budó ha apuntat que, en cas d’aplaçament electoral, la nova data hauria de tenir lloc cap al final de la tercera onada: “Probablement hauríem de garantir que l’onada d’ara ja anés de baixada”, ha reiterat. Sigui com sigui, els criteris seran “sempre” sanitaris i epidemiològics.En aquest sentit, la portaveu del Govern ha advertit que les dades fan pensar, ara mateix, que el 29 de gener la situació no serà “massa millor” que l’actual. Aquell dia hauria de començar la campanya electoral de les eleccions si es fan el 14-F.

Relacionats