Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Budó acusa el govern espanyol de voler dilatar la taula de diàleg amb “excuses” electorals

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat el govern espanyol de voler dilatar la taula de diàleg amb “excuses” electorals. Budó ha emplaçat l’executiu de Pedro Sánchez a […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha acusat el govern espanyol de voler dilatar la taula de diàleg amb “excuses” electorals. Budó ha emplaçat l’executiu de Pedro Sánchez a dir si vol o no reemprendre la negociació perquè “primer s’excusaven en les eleccions basques i gallegues i ara amb un escenari d’eleccions catalanes que ni tan sols estan convocades”. D’altra banda, ha replicat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que el president del Govern té “tota la legitimitat” per a liderar el diàleg, malgrat no representi ideològicament a tot el país, després que aquesta ho hagi qüestionat. “Colau tampoc representa ideològicament a tota la ciutat, i ningú li discuteix la seva legitimitat com a alcaldessa”, ha afegit.

Budó ha defensat que el Govern “sempre” ha dit que seurà i que no defugirà de la solució dialogada i que, en canvi, els fa l’efecte que “qui ha de decidir si vol recuperar la taula de diàleg és l’Estat espanyol”: “Per les darreres declaracions semblava que s’excusaven amb les eleccions basques i gallegues i ara amb l’escenari d’eleccions catalanes, que ni tan sols estan convocades”, ha recriminat Budó, que insisteix que la ciutadania reclama ara “solucions, i no eleccions”. Així, el Govern assegura que no té “cap voluntat” de posposar aquesta taula de diàleg, que algunes veus apunten que es podria celebrar aquest mateix juliol, però dubta de la “voluntat real” de l’executiu de Sánchez. De fet, ha assenyalat Budó, si depèn de les eleccions catalanes, aquesta trobada “difícilment serà aquest estiu”.Cimera independentista per abordar la taula de diàleg: “Si pot ser, aquesta setmana”La reunió de partits i entitats independentistes que Torra va manifestar dimarts passat que tenia intenció de convocar per abordar la represa de la taula de diàleg podria ser aquesta setmana. Així ho ha explicat Budó, que ha dit que s’està acabant de tancar la data per celebrar-la al més aviat possible.El Govern té intenció de presentar la modificació pressupostària a finals de juliolLa portaveu també ha explicat que el Govern podria presentar la modificació dels pressupostos de la Generalitat, aprovats i que caldrà adequar per a afrontar la crisi del coronavirus, entre la tercera i l’última setmana de juliol. Ara s’estan reformulant els comptes en el marc de Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (CORECO). D’altra banda, a les portes del ple monogràfic sobre la covid-19, convocat per dimecres i divendres al Parlament, Budó ha defensat que s’abordarà la gestió de la covid-19 i les xifres econòmiques i necessitats que s’han vist i previst per a fer front a la crisi sanitària.