Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Buch sobre les 1.714.000 mascaretes: “El 1714 és una xifra simbòlica, amb la història dels catalans no s’hi juga”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha criticat la xifra de 1.714.000 mascaretes que el govern espanyol ha entregat a Catalunya perquè es reparteixin a partir de dimarts entre aquells […]

Avatar
Agències 13/04/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha criticat la xifra de 1.714.000 mascaretes que el govern espanyol ha entregat a Catalunya perquè es reparteixin a partir de dimarts entre aquells que s’han de desplaçar en transport públic per reincorporar-se als seus llocs de treball. En la roda de premsa d’aquest dilluns, Buch ha recordat que el 1714 és una xifra “simbòlica” i ha alertat el govern espanyol que amb la història dels catalans “no s’hi juga”. El conseller creu que el govern espanyol “es riu a la cara” dels catalans amb aquesta comparativa. “El 1714 va ser un moment molt devastador per al país, i ara estem davant una epidèmia que s’ha emportat molta gent”. Buch també ha posat en relleu que en política “les casualitats no existeixen”.

El govern espanyol ha entregat a Catalunya durant el cap de setmana una partida d’1.714.000 mascaretes que s’han de començar a distribuir dimarts entre aquelles persones que s’hagin de desplaçar en transport públic per arribar als seus llocs de treball. El conseller d’Interior, Miquel Buch, troba que la xifra és “nefasta” per tot allò que representa en relació al 1714. “Si algú del govern espanyol, en la propera remesa, se li acut relacionar-ho amb el 1939, no els ho permetrem. Llavors entendrem que es busca alguna cosa més”, ha assenyalat. Malgrat que Miquel Buch hagi celebrat l’enviament de les mascaretes, ha lamentat la “poca previsió” amb què han pogut treballar perquè a partir de dimarts puguin arribar als treballadors que ho necessiten. El màxim responsable d’Interior ha assenyalat que “més enllà de les discrepàncies polítiques, per davant hi ha la salut dels catalans”. Amb tot, pel conseller, 1’7 milions de mascaretes no són suficients per proveir tothom i ha alertat que la manera en què s’ha transmès la informació de l’arribada de mascaretes des del govern espanyol pot portar a la ciutadania a “confusions”. “Podria ser que no s’arribi a tothom”, ha lamentat. El conseller ha explicat que, malgrat aquest estret marge de temps, han pogut articular un sistema per distribuir les mascaretes a través de la Creu Roja de Catalunya. Dimarts, els voluntaris de l’entitat repartiran el material al metro, estacions de tren i autobús i els acompanyaran agents de la policia local i mossos.