Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Buch: “No es pot tornar a deixar caure mai més la inversió en els Mossos d’Esquadra”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dimecres als futurs responsables de la Generalitat i del departament que no “deixin caure mai més” el sistema de seguretat pública […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha demanat aquest dimecres als futurs responsables de la Generalitat i del departament que no “deixin caure mai més” el sistema de seguretat pública de Catalunya com, segons ell, havia passat en els últims anys amb la falta de promocions de nous agents i la manca d’inversions. Si tornés a passar, ha dit, la societat catalana “trontollaria”. Per a Buch, els hospitals i les escoles són molt importants, però la seguretat ciutadana també és imprescindible. Buch s’ha mostrat satisfet del balanç dels 25 mesos que porta a Interior, amb dues promocions d’agents aprovades, fins a 1.500 aspirants, un nou conveni laboral i l’adquisició per 28 milions euros de 200 vehicles que arribaran a l’octubre.

Buch ha dit que quan va assumir el càrrec fa 25 mesos va trobar certa sensació d’abandonament i desànim al cos per falta d’inversions en promocions d’agents, instal·lacions o el pagament de les hores extres. El conseller s’ha congratulat que durant aquest temps s’hagi avançat en alguns d’aquests temes, com la integració del cos al CITCO, el permís per fer persecucions en calent o la creació de les unitats del mar i de protecció antidrons. “Però tota aquesta feina ja no val, ja està amortitzada, i queda molta feina per fer”, ha reblat.Per al conseller, el cos policial és un “pilar” de la societat catalana, “indispensable i un símbol”, que si falla fa “trontollar-la”. Per això creu que el canvi real ha de ser que el país i els seus governants “entenguin” i “aprenguin” que la seguretat pública “no es pot posar en qüestió”.Buch ho ha dit durant la inauguració de la nova comissaria del cos al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. El nou edifici, situat al carrer Quatre Camins, es va iniciar la primavera del 2017, però ha patit diversos retards. Ha costat 4 milions d’euros i és molt més funcional i modern que la comissaria antiga, situada al carrer Iradier, un palauet que ja havia estat comissaria de la Policia Nacional abans del desplegament de la policia catalana. L’antic edifici, també al barri de Sant Gervasi-Bonanova, s’utilitzarà a partir d’ara com a seu institucional del cos.La nova comissaria és eficient energèticament, amb una coberta de plaques solars per a electricitat i aigua calenta. A banda dels serveis del districte també acollirà el servei regional de medi ambient dels Mossos. El cap de la comissaria, Jordi Silva, ha reivindicat que al districte “hi passen moltes més coses de les que semblen” i s’ha mostrat satisfet per treballar en unes instal·lacions molt millors que les anteriors.El director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha dit que aquest dia de celebració per la nova comissaria també ha de ser un dia per renovar el compromís del cos amb la ciutadania i ha demanat als agents que siguin una policia propera i de referència per a la societat.El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona i regidor del districte, Albert Batlle, també s’ha congratulat de les noves instal·lacions, ha elogiat la bona col·laboració entre cossos policials i ha instat els agents a treballar per mantenir baixes les xifres de criminalitat dels últims mesos a causa de la pandèmia i a vigilar que la ciutadania compleix les mesures higièniques.