Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Buch nega influència de Madí a Interior i afirma que a la direcció hi havia persones de la seva “estricta “confiança

ACN Barcelona.-L’exconseller d’Interior Miquel Buch ha negat que David Madí tingués persones d’influència a la conselleria i ha assegurat que a la direcció política hi havia persones de l’”estricta confiança” […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-L’exconseller d’Interior Miquel Buch ha negat que David Madí tingués persones d’influència a la conselleria i ha assegurat que a la direcció política hi havia persones de l'”estricta confiança” del conseller. En declaracions a ‘Catalunya Ràdio’, Buch ha afegit que està molt orgullós del seu equip. Ha reconegut que va tenir una “trobada” amb Madí quan hi havia les protestes contra la sentència però ha assegurat que no va tenir “res a veure” amb el que s’ha explicat entorn a l’operació ‘Volhov’. Buch ha dit que aquesta és un exemple més de “gran número de circ mediàtic” que finalment no queda en res. D’altra banda, ha reconegut el retard en el pagament dels honoraris a la defensa del Major Josep Lluís Trapero per un “problema burocràtic”.

El conseller ha reconegut que hi van haver problemes que van retardar més d’un any el pagament dels honoraris a Olga Tubau, com va avançar ‘El Periódico’, però ha destacat que finalment es van poder solucionar. Ha recordat que hi van haver dos governs durant tot el procés i es va trobar un entrebanc amb la contractació. Tot i això, ha assegurat que es van “conjurar tots plegats” per trobar una solució ja que Trapero és un treballador públic que “té dret a la seva defensa per haver fet la seva feina”.També sobre Trapero, ha recordat que quan va entrar com a conseller el juny del 2018 ja li va proposar tornar a estar al capdavant dels Mossos i ha afirmat que qui ha d’esclarir ara aquesta situació és el conseller Miquel Sàmper. Ha plantejat però que aquest els darrers tres anys “no han estat efímers al cos” i s’han tirat endavant diverses iniciatives, al temps que ha posat en valor la feina feta per Miquel Esquius i Eduard Sallent. “Ara li pertoca al conseller explicar si fa canvis i perquè”, ha manifestat.Sobre les protestes postsentència, ha afirmat que no és el conseller qui diu a la policia com ha de fer les coses però ha recordat que ja es va fer autocrítica, que s’ha fet una auditoria i s’han obert els expedients oportunes i que s’han impulsat canvis. “Ens vam trobar violència de l’altre costat”, ha assegurat.Per últim, ha assegurat que no li consta que des dels Mossos se suplantessin identitats per obtenir informació de l’esquerra independentista. “No em consta ni forma part de les pràctiques habituals dels Mossos”, ha dit.