Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Buch diu que un nou espai ofert per Colau per fer la comissaria del centre de Barcelona té problemes de seguretat

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha ofert un nou espai per fer la comissaria dels Mossos d’Esquadra del centre de la ciutat que […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha ofert un nou espai per fer la comissaria dels Mossos d’Esquadra del centre de la ciutat que és “interessant” però que cal “resoldre una sèrie de mesures de seguretat”. En una compareixença al Parlament sobre els fets delictius a Barcelona el conseller ha dit que la comissaria “no podia ser al subsòl de la plaça Catalunya per mesures de seguretat i no podem sortir del foc per caure a les brases, no podem sortir d’un lloc que no reuneix una sèrie de condicions i anar a un altre que tampoc les reuneix”. Ha indicat que es coneixeran totes les dades del Pla Barcelona Ciutat Segura a la Junta de seguretat de dijous, però ha reivindicat que el pla “ha funcionat” com considera que demostra que s’hagin reduït els furts a la ciutat i especialment a Ciutat Vella.

El conseller ha reivindicat que està “absolutament d’acord” amb la necessitat de la comissaria al centre de la ciutat, però que s’està negociant la ubicació amb el consistori i el nou espai ofert per l’administració barcelonina “ha de resoldre una sèrie de mesures de seguretat” que ha de complir per ser “comissaria conjunta” i també “per la seguretat laboral” dels treballadors del Departament d’Interior. Buch ha recordat que l’alerta antiterrorista està a quatre sobre cinc i que cal extremar les mesures de seguretat “encara més del normal”. S’ha mostrat confiat en resoldre la negociació “el més aviat possible” perquè ha dit que és “absolutament necessària”.El Pla Barcelona Ciutat Segura “ha funcionat””Si en alguna qüestió podem dir que el Pla [Barcelona Ciutat Segura] ha funcionat, d’una manera rotunda ha estat en la capacitat de reduir els furts que es donen a la ciutat de Barcelona”, ha destacat Buch en la seva primera intervenció. Ha recordat que en el període previ a l’aplicació del Pla aquests fets es van incrementar en un 6,4% mentre en els mesos d’execució es van reduir més de l’11% respecte del període anterior. Ha assenyalat que on s’ha registrat més disminució de furts ha estat a Ciutat Vella, que ha estat “un dels barris on s’ha treballat més intensament”. El Pla ha afectat directament Ciutat Vella i Sant Martí amb efectes a l’Eixample, ha exposat Buch. Ha afegit que els delictes a la regió metropolitana han tingut un millor comportament que a la resta de Catalunya.Els pressupostos seran “vitals””Ho deixarem tot tant apamat i ben posat com puguem, i tot sobre la taula”, ha indicat el conseller el mateix dia que s’ha conegut la voluntat del president, Quim Torra, de convocar eleccions després de l’aprovació dels pressupostos. “La feina l’agafaran el relleu i la podran agafar, sigui per tenir un punt de partida, per recomençar, pel que sigui, però la feina no serà en va”, ha indicat.Pel que fa al Departament d’Interior, Buch ha dit que el pressupost “és vital” perquè “vol dir complir els compromisos o no” tant amb els Bombers com amb els Mossos, amb qui s’ha mostrat “segur” de signar un conveni laboral. “Aquell president que he vist i he tocat ha fet un exercici de responsabilitat enorme perquè el país pugui tenir un pressupost”, ha indicat.