Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Buch diu que s’han fet 2559 denúncies i 15 detencions “d’irresponsables i incívics” que “ajuden a propagar la malaltia”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local s’han identificat 9.023 persones i 9.508 vehicles, s’han aixecat dos actes de denúncia […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local s’han identificat 9.023 persones i 9.508 vehicles, s’han aixecat dos actes de denúncia i tancat un local i s’han fet quinze detencions i 2.559 denúncies a “irresponsables i incívics” que “ajuden a propagar aquesta malaltia”, en referència al coronavirus. El conseller ha advertit que els diversos cossos policials seguiran actuant des de la “col·laboració” i “fermament” contra aquestes persones. També ha insistit que espera “una proposta o solució” del govern espanyol per les 10.000 persones de la Conca d’Òdena que cada dia sortien i entraven per anar a treballar i que en motiu del confinament no ho poden fer.

El conseller ha explicat que a la reunió del Pla de Protecció Civil de Catalunya s’analitza la situació dels territoris per prendre decisions. En aquest sentit ha apuntat que les decisions que s’han pres fins ara “s’estan valorant positivament i estan ajudant a combatre la pandèmia”.Pel que fa al telèfon 112 hi ha hagut una “reducció important” de les trucades pel covid-19, que actualment arriben al 33%”. Buch ha tornat a demanar que les trucades al 112 siguin exclusivament per emergències i que pel coronavirus s’utilitzi el telèfon 061 o l’aplicació pel mòbil.