Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Buch assegura que “no hi ha cap dada objectiva” perquè l’Estat apliqui la Llei de Seguretat Nacional

ACN Cornellà de Llobregat.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, està convençut que l’Estat no aplicarà la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya perquè “no hi ha cap dada objectiva ni n’hi […]

Agències 03/10/2019

ACN Cornellà de Llobregat.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, està convençut que l’Estat no aplicarà la Llei de Seguretat Nacional a Catalunya perquè “no hi ha cap dada objectiva ni n’hi haurà” que ho justifiqui. Davant possibles mobilitzacions en resposta a la sentència del TS, Buch ha mostrat la seva “confiança absoluta” en els Mossos i en la seva capacitat per garantir tant la seguretat de la ciutadania com el seu dret fonamental a manifestar-se i concentrar-se. Sobre la dimissió del cap dels Mossos, Andreu Martínez, el titular d’Interior l’ha “lamentat” perquè li tenia “plena confiança”, però ha assegurat que el seu relleu, Pere Ferre, és una persona preparada i amb experiència. “La seva dimissió no serà cap trasbals. Davant un canvi el que hem trobat és un bon recanvi”, ha reblat.

El conseller “està convençut” que la possibilitat apuntada pel president espanyol en funcions Pedro Sánchez d’aplicar la llei de seguretat per respondre a qualsevol desafiament a l’Estat forma part debat polític partidista de la precampanya i reclama als partits espanyols que es concentrin en els assumptes que interessen a la ciutadania i no “en si es treuen o no competències a Catalunya sense tenir les dades objectives per fer-ho”.