Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Buch als nous bombers: “Vostès han decidit dedicar la vida i arriscar-la al servei dels altres”

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit el lliurament de diplomes del Curs de Formació Bàsica […]

Avatar
Agències 16/12/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit el lliurament de diplomes del Curs de Formació Bàsica per a bombers on s’han lliurat 150 diplomes per a Bombers de la Generalitat i 79 per a Bombers de Barcelona. “Vostès han decidit dedicar la vida i arriscar-la al servei dels altres”, ha dit Buch després de felicitar als nous bombers. El curs, que es va iniciar el 24 de maig, ha constat de 700 hores lectives, de les quals 140 es fan en línia. A partir d’ara els alumnes inicien un procés de 6 mesos de pràctiques amb 600 hores de servei efectiu, de caràcter obligatori i eliminatori, que duran a terme en 18 parcs.

Els parcs on faran les pràctiques són els de: Manresa-Gavà, L’Hospitalet-Tortosa, Sabadell-Lleida, Reus-Balaguer, Badalona-Vic, Tarragona-Granollers, Mataró-Martorell i Vilafranca-Figueres. L’objectiu final d’aquesta fase és avaluar la capacitació tècnica i competencial dels futurs bombers per realitzar les tasques de prevenció, extinció d’incendis i salvaments, i en general, per intervenir en qualsevol situació d’emergència amb la finalitat de protegir la vida dels ciutadans i reduir les conseqüències del sinistre sobre els béns materials i el medi ambient.La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) té en marxa altres processos selectius per a l’accés al Cos de Bombers. Concretament, està previst que una altra convocatòria en marxa, de 250 aspirants, iniciï el 8 de gener un nou Curs Bàsic de Formació. Una nova convocatòria d’accés de 250 places més es publicarà aquesta setmana. Així, de les 1.000 places anunciades, 500 ja estan en marxa. El Govern s’ha compromès a dues convocatòries més d’accés de 250 bombers cada any.Igualment, la DGPEIS treballa en diversos processos de promocions internes, com són les de les categories de caporal, sergent i oficials, així com en una convocatòria interna de promoció de 184 bombers de l’escala bàsica a bomber de primera i una convocatòria de 25 sots-inspectors. Pel que fa al col·lectiu de Bombers voluntaris, la DGPEIS té prevista una convocatòria d’ingrés de 200 nous bombers voluntaris de l’escala activa, segons informa el Departament d’Interior en un comunicat.