Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Brussel·les vol regular els bons verds amb un “estàndard europeu” per evitar el ‘greenwashing’

ACN Estrasburg.-La Comissió Europea proposa regular els bons verds amb un “estàndard europeu” per evitar que es financin iniciatives que es volen fer passar per sostenibles però que realment no […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Estrasburg.-La Comissió Europea proposa regular els bons verds amb un “estàndard europeu” per evitar que es financin iniciatives que es volen fer passar per sostenibles però que realment no ho són. Es tracta d’un estàndard voluntari per a tots els emissors, tant privats com sobirans. Així, la proposta vol, d’una banda, “protegir” els inversors del ‘greenwashing’ i, d’altra banda, que empreses i autoritats públiques puguin tenir un segell que avali les seves inversions. L’estàndard europeu per als bons verds es basa en les activitats que el bloc comunitari considera verdes.

La proposta apunta que els requisits perquè les emissions tinguin l’estàndard europeu han de ser que la totalitat dels diners captats vagin a projectes sostenibles. A més, també inclou que els bons verds hagin de ser analitzats per un revisor extern per garantir que compleixen les normes.