Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Brussel·les vol reduir la paperassa per atraure mà d’obra qualificada de l’estranger

ACN Brussel·les – Brussel·les vol reduir la paperassa per atraure mà d’obra qualificada de l’estranger. La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres una proposta que planteja crear un procediment “ràpid […]

Agències 27/04/2022

ACN Brussel·les – Brussel·les vol reduir la paperassa per atraure mà d’obra qualificada de l’estranger. La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres una proposta que planteja crear un procediment “ràpid i fàcil” per demanar un permís de treball a la Unió Europea. “Estic segura que estem posant en marxa un camí sòlid per atraure nous talents a la UE”, ha defensat l’eurocomissària de l’Interior, Ylva Johansson. Al bloc europeu estan especialment interessats a captar més personal per al sector sanitari tenint en compte l’envelliment de la població europea, ha explicat Johansson.

Per això, Brussel·les pretén crear una plataforma per posar en contacte empresaris i treballadors de fora la UE. L’executiu europeu planeja fer un programa pilot aquest estiu per als refugiats ucraïnesos.

D’altra banda, la CE també ha demanat una revisió de la directiva europea sobre els residents de llarga durada. En concret, busca facilitar l’obtenció d’aquest estatus, per exemple permetent que comptabilitzar els períodes de residència en diferents estats membres de la UE.