Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Brussel·les vol que els turistes dels EUA vacunats puguin viatjar a la UE a l’estiu

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol que els turistes dels Estats Units que estiguin vacunats contra la covid-19 puguin viatjar a la Unió Europea aquest estiu. En una entrevista al diari […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol que els turistes dels Estats Units que estiguin vacunats contra la covid-19 puguin viatjar a la Unió Europea aquest estiu. En una entrevista al diari ‘The New York Times’, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat que, com els ciutadans dels Estats Units s’estan vacunant amb els vaccins aprovats per l’Agència Europea del Medicament, “això podrà permetre el lliure moviment i viatjar a la Unió Europea”. “Una cosa està clara. Els 27 estats membre acceptaran de manera incondicional tots els que s’hagin vacunat amb vaccins aprovats per l’Agència Europea del Medicament”, ha apuntat Von der Leyen a l’entrevista.

Segons ha assegurat el portaveu comunitari d’Interior, Adalbert Jahnz, la intenció és reprendre la mobilitat amb els Estats Units “tan aviat com sigui possible”. “Per al futur, el fet que s’hagi vacunat amb vaccins aprovats per l’Agència Europea del Medicament ajudarà a permetre els viatges”, ha dit Jahnz. L’executiu comunitari, però, no ha detallat si exigirà reciprocitat als Estats Units.La proposta de passaport sanitari de la Comissió Europea preveu que es puguin tancar acords bilaterals amb tercers països. Ara per ara, l’executiu comunitari només ha confirmat tenir converses amb els Estats Units i assegura no haver rebut cap petició del Regne Unit. Els detalls de la iniciativa a nivell europeu, però, encara s’està negociant.