Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Brussel·les vol prohibir que la policia pugui utilitzar la identificació biomètrica remota en directe en espais públics

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea proposa prohibir “en principi” que la policia pugui fer servir la identificació biomètrica remota en directe en espais públics. Entre les normes sobre intel·ligència artificial que […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea proposa prohibir “en principi” que la policia pugui fer servir la identificació biomètrica remota en directe en espais públics. Entre les normes sobre intel·ligència artificial que l’executiu europeu ha presentat aquest dimecres hi ha aquesta prohibició en considerar que la identificació biomètrica remota comporta un possible “alt risc” contra els valors europeus. Per aquest motiu, la Comissió Europea proposa que qualsevol ús de la identificació biomètrica remota estigui subjecta a usos “més estrictes” que en altres casos. “No hi ha espai per a la vigilància massiva en la nostra societat”, ha dit la vicepresidenta de la Comissió Europea Margrethe Vestager.

Entre les “excepcions” en què l’executiu comunitari sí proposa permetre l’ús de la identificació biomètrica remota en directe hi ha quan es busca un infant perdut, en cas “d’específic i imminent” acte terrorista o per identificar la persona que ha comès un delicte greu.