Dissabte, 4 de desembre de 2021 - Edició 1227
La República

Brussel·les vol prohibir als partits polítics utilitzar dades personals sense consentiment per fer campanya

ACN Brussel·les.-Brussel·les vol prohibir als partits polítics fer servir dades personals sense consentiment per fer campanya. La Comissió Europea ha presentat aquest dijous una proposta per prohibir “tècniques” de màrqueting […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les vol prohibir als partits polítics fer servir dades personals sense consentiment per fer campanya. La Comissió Europea ha presentat aquest dijous una proposta per prohibir “tècniques” de màrqueting polític basades en perfils ètnics, religiosos o d’orientació sexual. “Només es permetran amb el consentiment explícit de les persones afectades”, diu la CE. De totes maneres, s’exigirà als partits o organitzacions polítiques que facin públiques aquestes estratègies de forma “transparent”. A més, l’executiu europeu demanarà als estats que introdueixin “multes dissuasives” per castigar els anuncis polítics que vulnerin aquestes normes.

La CE també proposa revisar la normativa sobre el finançament dels partits i fundacions polítiques d’àmbit europeu per “augmentar la transparència” i “reduir la càrrega administrativa excessiva”. En concret, rebaixarà del 10% al 5% la taxa de cofinançament privat que han de tenir les formacions polítiques europees. L’any d’eleccions a la UE el nivell de recursos propis exigit serà inclús del 0%.El Consell de la UE, on seuen els estats, i el Parlament Europeu negociaran aquestes propostes en els pròxims mesos. L’executiu comunitari espera que puguin entrar en vigor a partir del 2023, és a dir, un any abans de les eleccions a l’Eurocambra.