Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Brussel·les vol obligar les plataformes a actuar contra la desinformació

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol obligar les plataformes a actuar en casos de desinformació a través d’un marc regulador que els doni més “obligacions” i “responsabilitats”. Aquesta és una de […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol obligar les plataformes a actuar en casos de desinformació a través d’un marc regulador que els doni més “obligacions” i “responsabilitats”. Aquesta és una de les propostes que planteja el pla d’acció de l’executiu europeu per reforçar la democràcia al bloc comunitari. En un full de ruta que preveu accions per “protegir la integració” de les eleccions, “reforçar la llibertat” dels mitjans de comunicació i “fer front” a la desinformació, la Comissió Europea diu que revisarà l’any que ve la normativa de finançament dels partits polítics europeus i de les seves fundacions i posarà sobre la taula una proposta legislativa perquè hi hagi “més transparència” per identificar els continguts pagats pels partits polítics.

El pla de la Comissió Europea també inclou la creació d’un nou mecanisme europeu per fer més “resilients els processos electorals” i per “protegir les infraestructures electorals dels atacs informàtics”. A més, planteja preparar una guia de pràctiques sobre les votacions telemàtiques. Pel que fa als periodistes i els mitjans de comunicació, la Comissió Europea presentarà una recomanació sobre la “seguretat dels periodistes” l’any que ve i una iniciativa per “protegir-los” de les demandes que busquen intimidar-los. El pla també preveu impulsar mesures per millorar la “transparència” de la publicitat dels governs als mitjans. Pel que fa a la desinformació, l’executiu europeu proposa desenvolupar eines per “fer front a la interferència estrangera” i publicarà un codi sobre la desinformació l’any que ve.