Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Brussel·les vol finançar amb pressupost europeu l’augment de la capacitat de producció de la indústria militar de la UE

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, defensa finançar amb pressupost europeu l’augment de la capacitat de producció de la indústria militar de la Unió Europea. En la roda de premsa posterior a la primera jornada de cimera dels líders europeus, Von der Leyen ha assegurat que l’executiu comunitari presentarà una proposta legislativa amb l’objectiu d’incrementar la producció de la indústria militar, que inclourà també “suport” del pressupost europeu. Sobre el veto alemany a la prohibició de vendre motors de combustió, la presidenta de l’executiu europeu ha dit que les converses amb Alemanya estan “progressant” i que esperen trobar “una bona solució aviat” .

Malgrat remarcar que el veto alemany a la venda de motors de combustió no formava part de l’agenda dels líders, Von der Leyen ha indicat que les converses amb Berlín estan “progressant”. “Hi ha voluntat per part d’ambdues parts de resoldre-ho”, ha afirmat. “El temps és vital. Hem intensificat les converses i espero que aviat trobem una bona solució”, ha dit, tot remarcant que l’encaix per superar el bloqueig s’ha de trobar dins del text ja pactat per a la norma que vol prohibir la venda de motors de combustió a partir del 2035.

Publicitat

Sobre Ucraïna, Von der Leyen ha anunciat l’impuls a una iniciativa per retornar els infants deportats a Rússia. Segons ha detallat, la UE ajudarà a organitzar una conferència amb la voluntat d’exercir pressió internacional per trobar i retornar els infants. “És un record dels temps més foscos de la nostra història”, ha lamentat. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió