Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Brussel·les vol crear una “llista negra” d’aerolínies que “faciliten el trànsit de persones” a través de Bielorússia

ACN Brussel·les.-Brussel·les vol crear una “llista negra” d’aerolínies que “faciliten el trànsit de persones” a través de Bielorússia. La Comissió Europea ha presentat aquest dimarts una proposta legislativa per “restringir” […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les vol crear una “llista negra” d’aerolínies que “faciliten el trànsit de persones” a través de Bielorússia. La Comissió Europea ha presentat aquest dimarts una proposta legislativa per “restringir” les activitats dels operadors de transport implicats en “el tràfic o contraban de persones” a la UE. Entre les mesures que planteja hi ha la limitació de les operacions al mercat europeu, la suspensió de vols o de llicències. “L’estratègia emprada per Bielorússia es basa molt clarament en la complicitat dels turoperadors i els seus intermediaris”, ha lamentat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, en una compareixença aquest dimarts al Parlament Europeu.

La proposta encara ha de ser aprovada pel Consell de la UE i el Parlament Europeu, tot i que des de Brussel·les esperen que desincentivi ja la cooperació d’aquestes companyies amb Minsk.D’altra banda, la CE ha anunciat aquest dimarts que donarà 200 milions d’euros més a Polònia, Lituània i Letònia per gestionar la frontera. El vicepresident de la CE responsable d’afers migratoris, Margaritis Schinas, ha assegurat que no finançaran la construcció de murs o tanques.