Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Brussel·les veu “insuficients” les mesures dels estats per les renovables i els reclama “més ambició”

ACN Brussel·les.-Brussel·les reclama als estats més “ambició” en els seus plans d’energia i clima per garantir el compliment dels objectius fixats per al 2030 i mantenir el camí cap a […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Brussel·les.-Brussel·les reclama als estats més “ambició” en els seus plans d’energia i clima per garantir el compliment dels objectius fixats per al 2030 i mantenir el camí cap a una neutralitat climàtica a llarg termini. Després d’avaluar els esborranys presentats pels 28, la Comissió Europea creu que les contribucions previstes en els plans són, en general, “insuficients”. Segons l’executiu comunitari, els plans presentats es queden curts en el cas de les energies renovables la insuficiència podria ser de l’1,6%. En relació a l’eficiència energètica seria de sis punts percentuals. La UE s’ha compromès en l’Acord de París a reduir en almenys un 40% respecte el 1990 les emissions internes de gasos d’efecte hivernacle d’aquí a 2030.

L’objectiu dels plans és que es detallin mesures estatals per contribuir als objectius comuns de la Unió de l’Energia d’aquí al 2030, com ara augmentar les energies renovables fins al 32% i l’eficiència energètica fins al 32,5%. En les recomanacions a Espanya, la Comissió conclou en línies generals que els plans del govern espanyol compleixen amb els objectius.L’executiu comunitari dona ara als 28 estats de la UE sis mesos perquè apliquin als seus plans nacionals les recomanacions específiques per garantir que les versions finals són “suficientment detallades, sòlides i ambicioses”. El termini de presentació dels plans finals conclou el 31 de desembre del 2019. Amb tot, l’única obligació de compliment pels estats que recull la legislació europea és que aquests tinguin “degudament en compte les recomanacions de la Comissió”.