Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Brussel·les tramita amb “urgència” donar 43 MEUR a Espanya per gestionar l’arribada de migrants a les Canàries

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea està tramitant amb “urgència” la petició de finançament addicional del govern espanyol per gestionar l’arribada de migrants i refugiats a les Illes Canàries. Després que el […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea està tramitant amb “urgència” la petició de finançament addicional del govern espanyol per gestionar l’arribada de migrants i refugiats a les Illes Canàries. Després que el govern espanyol sol·licités 43 milions d’euros més a la Comissió Europea el 19 de novembre, el Comitè d’Avaluació ha avaluat “positivament” la sol·licitud de fons addicionals en una reunió el 26 de novembre, segons han confirmat fonts comunitàries a l’ACN. Ara, l’executiu comunitari tramita la petició “com una qüestió d’urgència”. Concretament, es tracta d’una sol·licitud per esmenar per a una extensió de costos d’uns 43 milions d’euros un projecte existent per a assistència d’emergència.

El govern espanyol va demanar aquest finançament addicional per donar assistència humanitària a 15.000 persones que han arribat recentment a les Canàries i per augmentar en 7.000 el nombre de tendes.