Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Brussel·les, sobre la proposta d’Espanya i 4 països més sobre l’impost mínim de societats: “Preferim la solució europea”

ACN Brussel·les – El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha assegurat aquest divendres que la solució “preferida” de l’executiu comunitari per a la implementació de l’impost mínim […]

Agències 09/09/2022

ACN Brussel·les – El vicepresident econòmic de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha assegurat aquest divendres que la solució “preferida” de l’executiu comunitari per a la implementació de l’impost mínim de societats és “l’europea”. Després de la reunió de ministres de Finances de la Unió Europea, Dombrovskis ha respost així a la proposta d’Espanya, Alemanya, Itàlia, França i els Països Baixos de tirar endavant amb la implementació de l’impost mínim de societats del 15% malgrat no hi hagi unanimitat al bloc comunitari. “El consens a la Unió Europea seria la millor opció”, ha dit el vicepresident econòmic de l’executiu comunitari, que ha remarcat que en cas que no hi hagués unanimitat haurien de “mirar quin és el pla” d’aquests països.

En la trobada, que continua aquest dissabte, els ministres de Finances també han donat llum verda a destinar 5.000 milions d’euros més d’ajuda macrofinancera a Ucraïna. Aquests diners formen part del paquet de 9.000 milions al qual es va comprometre la Unió Europea amb Kíiv, que de moment només ha rebut 1.000 milions d’euros.