Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Brussel·les signa amb Johnson & Johnson un contracte de compra anticipada de vacunes per a 200 milions de persones

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha signat amb Johnson & Johnson un contracte de compra anticipada de vacunes contra la covid-19 per assegurar-se dosis que cobreixin fins a 200 milions de persones. La […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha signat amb Johnson & Johnson un contracte de compra anticipada de vacunes contra la covid-19 per assegurar-se dosis que cobreixin fins a 200 milions de persones. La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous la formalització de l’acord amb aquesta farmacèutica nord-americana. És el tercer contracte que firma, el primer va ser amb AstraZeneca, que desenvolupa una vacuna juntament amb Oxford i el segon amb Sanofi i GSK, que treballen en una vacuna proteica. Com AstraZeneca, Johnson & Johnson està desenvolupant una vacuna contra l’adenovirus, similar a la del virus de l’Ebola, que ja s’està provant a gran escala en humans.

La CE continua negociant la compra anticipada de vacunes amb tres farmacèutiques més: CureVac, Moderna i Biontech. Brussel·les veu important incloure a la seva cartera “diferent tipus de vacunes” per tenir més opcions.Una cartera de vacunes diversaAstraZeneca i Johnson & Johnson estan desenvolupant vacunes contra l’adenovirus, com la del virus de l’Ebola, mentre que Sanofi està investigant una vacuna proteica. “Volíem aquesta perquè Sanofi és una companyia que ha produït moltes vacunes”, apuntaven recentment fonts comunitàries.Brussel·les també està interessada per les vacunes més “modernes” que encara no existeixen però que prometen una producció a “gran escala”. És el cas de les vacunes de CureVac, Moderna i Biotech.RepartimentDes de la Comissió Europea recorden que aquestes compres anticipades es fan en nom dels estats membres i que seran els governs europeus els que finalment decideixin quines adquireixen. Segons fonts comunitàries, el repartiment de les dosis entre els estats, un cop estiguin disponibles, es farà en funció del volum de població de cadascun d’ells.