Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Brussel·les reclama garantir l’accés a la sanitat als migrants perquè les “desigualtats posen en risc tota la societat”

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea reclama als estats que “facilitin” l’accés als migrants als serveis generals de salut, inclosos els de salut mental, perquè la covid-19 ha mostrat que les “desigualtats” […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea reclama als estats que “facilitin” l’accés als migrants als serveis generals de salut, inclosos els de salut mental, perquè la covid-19 ha mostrat que les “desigualtats” en l’accés “posen en risc tota la societat”. Aquesta és una de les recomanacions que inclou l’executiu europeu en el seu pla per al període 2021-2027 per afavorir la integració i la inclusió dels migrants. El full de ruta de la Comissió Europea, que planteja recomanacions als estats, també proposa agilitzar el reconeixement de títols acadèmics de fora de la Unió Europea per millorar la integració i lluitar contra la segregació a les escoles.

El pla de l’executiu europeu proposa que les escoles siguin “un centre real d’integració” i recomana formar el professorat per saber tractar classes multiculturals. En aquest sentit, veu “crucial” evitar la segregació dels infants migrants i afavorir la seva participació als centres. El full de ruta de la Comissió també planteja que s’ofereixin classes de la llengua del país d’acollida fins a nivells avançats i no només bàsics, a més de proporcionar coneixements sobre “les lleis, la cultura i els valors de la societat receptora tan aviat com sigui possible”.Pel que fa al mercat laboral, l’executiu europeu insta els estats a lluitar contra la “discriminació” dels migrants en el procés de contractació i a crear programes per a la seva integració al mercat laboral. A més, demana “promoure” l’emprenedoria entre els migrants.

Relacionats