Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Brussel·les reclama als estats “coordinació” i “proporcionalitat” abans d’imposar controls fronterers pel coronavirus

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha reclamat als estats “coordinació” i “proporcionalitat” abans d’imposar controls fronterers a l’espai Schengen pel coronavirus. Aquesta decisió està en mans de les capitals europees, però […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha reclamat als estats “coordinació” i “proporcionalitat” abans d’imposar controls fronterers a l’espai Schengen pel coronavirus. Aquesta decisió està en mans de les capitals europees, però Brussel·les considera s’hauria d’adoptar només a partir d’una “avaluació de risc creïble” i “criteris científics”. L’executiu europeu ha anunciat que enviarà dimarts una missió a Itàlia del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) per avaluar la situació sobre el terreny just després que les autoritats italianes hagin confirmat la quarta mort pel coronavirus.

Kyriakides ha admès que el contagi del brot a Itàlia genera “preocupació” però avisa que no s’ha de caure en el “pànic”.La CE ha recordat que l’Organització Mundial de la Salut no ha recomanat cap restricció de viatge arran de la situació a Itàlia. “És important que els estats membre respectin les recomanacions de l’OMS sobre les restriccions de viatge”, ha dit l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides.