Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Brussel·les rebutja comprometre’s a introduir “objectius de gènere” en les futures propostes legislatives

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea rebutja comprometre’s a introduir “objectius de gènere” en les seves futures propostes legislatives. Això és el que apunta un informe del Tribunal de Comptes de la […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea rebutja comprometre’s a introduir “objectius de gènere” en les seves futures propostes legislatives. Això és el que apunta un informe del Tribunal de Comptes de la Unió Europea, després que l’organisme hagi recomanat a l’executiu comunitari fer-ho per avançar en la igualtat de gènere al bloc comunitari. “La Comissió no pot, en aquest moment, comprometre’s pel que fa al contingut de futures propostes legislatives”, diu l’informe dels auditors que analitza la integració de la perspectiva de gènere en el pressupost europeu. Malgrat no comprometre’s a fer-ho, l’executiu comunitari diu que ho “valorarà”. En l’estudi, els auditors critiquen la manca “d’accions específiques” en l’estratègia de gènere de la CE.

Després que el Tribunal de Comptes de la Unió Europea hagi constatat que “s’ha avançat poc” en la integració de la perspectiva de gènere en el pressupost europeu, els auditors també recomanen en l’informe a la Comissió Europea que estudiï si és “apropiat” destinar una part del pròxim pressupost plurianual, el que s’aplicarà a partir del 2027, a igualtat de gènere. El auditors apunten que l’executiu comunitari ha acceptat la recomanació. D’altra banda, els auditors reclamen a la Comissió Europea que la seva avaluació dels plans de reformes dels estats per accedir al fons de recuperació tingui en compte l’impacte de gènere. Malgrat que la igualtat de gènere no és un dels objectius que els estats han de complir per seguir accedint als fons, l’executiu comunitari assegura que “informarà” sobre com els plans “aborden les desigualtats entre dones i homes”.Entre les recomanacions dels auditors a la Comissió Europea també hi ha establir un sistema “robust” per avaluar l’impacte de gènere del finançament europeu, millorar la recollida de dades sobre igualtat de gènere i millorar la regulació per conèixer l’impacte de gènere de les propostes de l’executiu europeu.