Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Brussel·les proposarà el 2021 normes per millorar les condicions laborals dels treballadors de plataformes

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea proposarà l’any que ve normes per millorar les condicions laborals de les persones que ofereixen serveis a través de plataformes. En el pla de treball per […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea proposarà l’any que ve normes per millorar les condicions laborals de les persones que ofereixen serveis a través de plataformes. En el pla de treball per al 2021 que s’ha presentat aquest dilluns, l’executiu europeu considera que cal fer una proposta legislativa per tal de “garantir unes condicions laborals justes i la protecció social adequada” a aquestes persones. A més, el programa de la Comissió Europea inclou posar sobre la taula una proposta de taxa digital durant la primera meitat de l’any que ve pel retard de l’acord a nivell de l’OCDE, així com noves propostes climàtiques per augmentar la reducció d’emissions per al 2030.

En l’àmbit ambiental, la Comissió plantejarà mesures perquè el transport sigui més intel·ligent i sostenible i per impulsar l’economia circular. En el seu programa, l’executiu europeu també es compromet a reforçar l’any que ve el pilar social amb una garantia per als infants i un pla per a l’economia social. El programa de Brussel·les també preveu reforçar la contribució al multilateralisme, renovar la relació amb els veïns del sud i presentar una nova estratègia per al futur de Schengen, entre d’altres.