Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Brussel·les proposarà canvis legislatius per reforçar la protecció de les famílies LGTBIQ

ACN Brussel·les.-Brussel·les proposarà canvis legislatius per reforçar la protecció de les famílies LGTBIQ, en el marc de la primera estratègia per la igualtat de persones LGTBIQ. L’estratègia, presentada aquest dijous […]

Agències 12/11/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les proposarà canvis legislatius per reforçar la protecció de les famílies LGTBIQ, en el marc de la primera estratègia per la igualtat de persones LGTBIQ. L’estratègia, presentada aquest dijous per la Comissió Europea, forma part del compromís de la seva presidenta Ursula Von der Leyen per crear una Unió d’Igualtat i pretén combatre la discriminació del col·lectiu amb accions com l’ampliació de la llista de “delictes de la Unió Europea” per incloure-hi els crims d’odi cap el col·lectiu. La vicepresidenta Vera Jourová ha destacat que l’estratègia suposarà un pas endavant cap una Europa on “tothom sigui tractat igual”.

La CE confia en la col·laboració dels estats membres i ha demanat als governs europeus que no tenen estratègies nacionals d’igualtat LGTBIQ que n’adoptin una.La Comissió proposa millorar la protecció legal pels drets de les famílies LGTBIQ i millorar-ne el reconeixement; promoure la inclusió i diversitat en el lloc de treball, l’educació, la salut, la cultura i l’esport; proporcionar oportunitats de finançament per a iniciatives pro LGTBIQ; i donar suport a les accions per a la igualtat del col·lectiu d’arreu del món.