Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Brussel·les proposa reformar la directiva de ciberseguretat per blindar infraestructures crítiques d'”amenaces globals”

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha proposat reformar la directiva europea de ciberseguretat per blindar les infraestructures crítiques privades i públiques, com hospitals o centres energètics, d’”amenaces globals”. La Comissió Europea ha presentat […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha proposat reformar la directiva europea de ciberseguretat per blindar les infraestructures crítiques privades i públiques, com hospitals o centres energètics, d'”amenaces globals”. La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres canvis en aquesta directiva que implicaran reforçar els “requisits de seguretat” a les companyies, així com ampliar les obligacions del sector privat d’informar sobre bretxes de seguretat. També pretén “harmonitzar” el règim de sancions per atacs cibernètics. D’altra banda, Brussel·les finançarà l’augment de “capacitats tecnològiques i industrials en ciberseguretat” a la UE com per exemple en sistemes de dades, nous processadors, connectivitat ultrasegura o les xarxes de 6G.

“Invertir en ciberseguretat significa invertir en un futur saludable dels nostres entorns en línia i en la nostra autonomia estratègica”, ha defensat l’eurocomissari d’Indústria, Tierry Breton.Totes aquestes mesures formen part de la nova estratègia de ciberseguretat de la UE que busca protegir millor les infraestructures europees dels atacs cibernètics. “La seguretat i estabilitat internacional cada cop depèn més d’un ciberespai global, obert, estable i segur”, ha avisat el cap de la diplomàcia europea Josep Borrell.