Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Brussel·les proposa prohibir les importacions d’or rus en un nou paquet de sancions

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha proposat aquest divendres tirar endavant un nou paquet de sancions contra Rússia que inclou la prohibició d’importar or del país i reforçar els […]

Agències 15/07/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha proposat aquest divendres tirar endavant un nou paquet de sancions contra Rússia que inclou la prohibició d’importar or del país i reforçar els controls de les exportacions de tecnologies avançades de “doble ús”, és a dir, que es poden utilitzar també amb objectius militars. La nova ronda de sancions proposada per Brussel·les també “reforça” els requisits d’informació demanats a oligarques russos per “intensificar” la congelació d’actius. A més, el nou paquet planteja ampliar sis mesos més fins a finals de gener del 2023 les sancions imposades a Rússia per la invasió d’Ucraïna.

Segons ha informat l’executiu comunitari, el paquet també “aclareix l’abast exacte d’algunes sancions financeres i econòmiques” i “aclareix algunes provisions per reforçar la seguretat legal” tant a operadors com a estats membre a l’hora d’implementar-les.

Ara, el paquet ha de ser debatut i aprovat pels ambaixadors dels 27, que es reuneixen la setmana que ve.