Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Brussel·les proposa destinar 500 MEUR a rellançar la producció de munició a la UE

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea proposa destinar 500 milions d’euros a cofinançar projectes i donar facilitats regulatòries perquè la indústria europea de la defensa augmenti la producció de munició. Amb el pla presentat aquest dimecres, l’executiu comunitari busca donar resposta a l’augment de la demanda de munició i míssils derivada de la guerra d’Ucraïna i a les de rearmament dels estats membre. A banda de l’instrument per cofinançar projectes de les empreses per incrementar la producció de munició, el pla de Brussel·les també inclou un mecanisme per anticipar colls d’ampolla en les cadenes de producció i un marc regulador temporal amb mesures d’emergència per fer front a la crisi en l’oferta de munició.

Els 500 milions d’euros que Brussel·les proposa destinar a impulsar la producció de la indústria europea de defensa provenen del Fons Europeu de Defensa i el futur instrument per a la compra conjunta d’armament (EDIRPA).

Publicitat

Pel que fa als canvis en la regulació, la Comissió Europea posa sobre la taula poder exigir a les empreses acceptar o prioritzar una comanda d’un producte crític o que justifiqui la negativa a admetre una comanda. Les anomenades comandes prioritàries quedaran fixades en una llista de productes de defensa que es consideren crítics.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió