Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Brussel·les preveu que es perdin gairebé el 8% dels llocs de treball a Europa el 2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu que es perdin gairebé el 8% dels llocs de feina a Europa el 2020. En un informe que analitza els reptes, les vulnerabilitats i les […]

Agències 09/09/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu que es perdin gairebé el 8% dels llocs de feina a Europa el 2020. En un informe que analitza els reptes, les vulnerabilitats i les oportunitats de la Unió Europea per tal de millorar la “resiliència” davant les crisis, l’executiu europeu calcula que la pèrdua d’ocupació aquest any serà l’equivalent a 12 milions de llocs de feina a jornada completa. L’executiu europeu, però, estima que les pèrdues seran majors perquè en aquesta xifra no estan inclosos els “efectes devastadors” de la crisi per la covid-19 en “formes de treball atípiques” i llocs de feina basats en projectes. Davant les conseqüències de la pandèmia en el mercat laboral europeu, la Comissió avisa del “risc” d’augment de l’atur “estructural”.

En l’estudi, l’executiu europeu proposa “requalificar” els treballadors europeus en àmbits relacionats amb la transició ecològica, ja que preveu que es puguin crear 24 milions de nous llocs de feina lligats al sector verd.L’Informe de Previsió Estratègica de la Comissió Europea analitza els reptes, les vulnerabilitats i les oportunitats que té el bloc comunitari en els àmbits social i econòmic, geopolític, verd i digital. L’objectiu és que aquestes conclusions, que posen la “resiliència” com a “nova brúixola” de l’acció europea a mig i llarg termini, “ajudin” l’executiu europeu a “dissenyar les polítiques i la legislació del futur”.