Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Brussel·les preveu que a finals d’aquesta setmana el 50% dels adults a la UE estaran vacunats amb la primera dosi

ACN Brussel·les.-Brussel·les preveu que a finals d’aquesta setmana el 50% dels adults a la UE estaran vacunats contra la covid-19 amb una dosi. Així ho ha assegurat aquest dimarts la […]

Avatar
Agències 25/05/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les preveu que a finals d’aquesta setmana el 50% dels adults a la UE estaran vacunats contra la covid-19 amb una dosi. Així ho ha assegurat aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. Segons ella, ja hi ha un 46% dels adults vacunats amb la primera dosi, si bé les darreres dades del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) indiquen que és un 40,6%. Un 17,2% dels ciutadans majors de 18 anys ja està totalment immunitzat, segons l’ECDC. La UE aspira a la vacunació del 70% de la població adulta a finals de juliol.

Pràcticament tots els països del bloc europeu avancen al mateix ritme, excepte Hongria i Malta, que van més de pressa i ja han vacunat completament gairebé el 35% de la població.Lleugerament per sobre de la mitjana europea, Espanya ha posat la primera dosi al 41,1% de la població i un 19,7% d’aquesta té la pauta completa, segons les dades de l’ECDC. Només dos països al club europeu s’estan quedant significativament enrere amb poc més del 20% dels ciutadans protegits per una dosi: Bulgària i Letònia.