Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Brussel·les preveu començar a emetre deute per finançar el fons de recuperació “en un parell de dies”

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu començar a emetre deute per finançar el fons de recuperació “en un parell de dies”. Això és el que ha assegurat l’eurocomissari de Pressupostos, Johannes […]

Agències 08/06/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea preveu començar a emetre deute per finançar el fons de recuperació “en un parell de dies”. Això és el que ha assegurat l’eurocomissari de Pressupostos, Johannes Hahn, que ha afegit que l’executiu comunitari preveu fer dues operacions més per captar finançament al juliol. Segons ha dit Hahn en una roda de premsa per presentar l’esborrany de pressupost per al 2022, Brussel·les espera utilitzar una barreja de bons a llarg termini i títols a curt termini. Amb aquestes emissions, ha dit l’eurocomissari, preveuen tenir suficient perquè arribin als estats els prefinançaments, que són el 13% del total al qual poden accedir, un cop s’aprovin els seus plans.

L’executiu comunitari preveu emetre 80.000 milions d’euros en deute aquest any per finançar el fons de recuperació, dotat de 750.000 milions d’euros. Per finançar la totalitat del fons, la Comissió Europea calcula en uns 800.000 milions la xifra de deute que haurà d’emetre. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha dit en una intervenció al ple de l’Eurocambra aquest dimarts que donaran llum verda als primers plans de reformes la setmana que ve. L’eurocomissari de Pressupost ha evitat avançar de quins països es tracta. En el cas d’Espanya, el pagament avançat un cop s’aprovi el seu pla de reformes ascendeix a 9.000 milions d’euros dels 140.000 als quals pot accedir, la meitat en transferències.