Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Brussel·les pretén renovar el 16% dels edificis de la UE el 2030 amb l’exigència de nous estàndards energètics mínims

ACN Brussel·les.-Brussel·les proposarà que els habitatges tinguin estàndards mínims obligatoris d’eficiència energètica. La Comissió Europea ha avançat aquest dimecres que el 2021 revisarà les directives d’eficiència energètica per introduir “progressivament” […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les proposarà que els habitatges tinguin estàndards mínims obligatoris d’eficiència energètica. La Comissió Europea ha avançat aquest dimecres que el 2021 revisarà les directives d’eficiència energètica per introduir “progressivament” uns llindars mínims de rendiment energètic per als edificis ja construïts. Aquesta mesura forma part d’una iniciativa de l’executiu europeu per impulsar la renovació de fins a 35 milions d’immobles pel 2030. És a dir un 16% de tots els edificis a la Unió Europea. Brussel·les calcula que es necessiten uns 275 milions d’euros anuals per millorar l’eficiència energètica dels habitatges i així complir amb els objectius climàtics.

Si bé la Comissió Europea assegura que es podran dedicar recursos del fons europeu de recuperació per renovar edificis, no concreta quants diners es podran destinar a aquesta finalitat. De cara al finançament de projectes, Brussel·les veu prioritari combatre la pobresa energètica, els edificis públics com escoles o hospitals i la descarbonització de la calefacció i la refrigeració.Entre les mesures que preveu engegar la CE per fomentar l’eficiència energètica a les llars, també destaca la promoció de nous materials naturals o el desenvolupament d’estratègies veïnals per integrar millor les xarxes elèctriques i d’energia renovable.Nova Bauhaus EuropeaLa presidenta de la Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres que impulsaran una “Nova Bauhaus Europea” amb una estètica que combini “bon disseny i sostenibilitat”. “El nou moviment europeu Bauhaus pretén ser un pont entre el món de la ciència i la tecnologia i el món de l’art i la cultura”, ha defensat Von der Leyen en un breu discurs.Així, Brussel·les promocionarà diversos projectes artístics sostenibles amb dissenyadors, arquitectes, artistes, científics i enginyers d’arreu del continent.