Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Brussel·les portarà el Regne Unit al TJUE si no fa marxa enrere en la llei que incompleix l’acord pel Brexit

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha reactivat aquest dimecres el procediment d’infracció que va obrir al març contra el Regne Unit per no aplicar el Protocol d’Irlanda del Nord […]

Agències 15/06/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha reactivat aquest dimecres el procediment d’infracció que va obrir al març contra el Regne Unit per no aplicar el Protocol d’Irlanda del Nord de l’acord pel Brexit. Ara, el govern britànic té dos mesos per fer marxa enrere en la llei que trenca el pacte pel Brexit. En cas que no sigui així, Brussel·les portarà el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). “No hi ha cap dubte ni justificació legal ni política per canviar de manera unilateral un acord internacional”, ha dit el vicepresident de la Comissió Europea responsable de les relacions amb el Regne Unit, Maros Sefcovic.

La Comissió Europea havia deixat en suspens l’expedient sancionador obert al març contra el Regne Unit per violar l’acord pel Brexit amb l’esperança de poder trobar una solució a l’incompliment britànic a l’hora d’aplicar el Protocol d’Irlanda del Nord.

A banda de la reactivació del procediment d’infracció ja obert, la Comissió Europea n’ha iniciat dos de nous contra el Regne Unit per incompliments de les normes sanitàries i fitosanitàries previstes al Protocol.