Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Brussel·les porta Hongria a la justícia europea per la llei que vulnera els drets de les persones LGTBI

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha decidit aquest divendres portar Hongria al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la llei que discrimina les persones LGTBI. Més […]

Agències 15/07/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha decidit aquest divendres portar Hongria al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per la llei que discrimina les persones LGTBI. Més d’un any després que l’executiu comunitari iniciés el procediment d’infracció per intentar que el govern de Viktor Orbán fes marxa enrere en la legislació contra el contingut LGTBI, ara Brussel·les ha decidit portar el país a la justícia europea per “discriminació contra les persones per la seva orientació sexual i identitat de gènere”. “La Comissió considera que la llei viola les regles del mercat interior, drets fonamentals individuals i valors europeus”, assenyala Brussel·les.

La polèmica llei hongaresa censura contingut que, segons el govern d’Orbán, “promou i mostra” el col·lectiu LGTBI i prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles.