Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Brussel·les porta Espanya als tribunals per no implementar la llei europea sobre el registre de dades dels passatgers

ACN Barcelona.-Brussel·les porta Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no implementar la llei europea sobre el registre de dades dels passatgers. La Comissió Europea ha avisat […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-Brussel·les porta Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no implementar la llei europea sobre el registre de dades dels passatgers. La Comissió Europea ha avisat en repetides ocasions a les autoritats espanyoles des del 2018 que havien de transposar la directiva europea en qüestió, però l’Estat encara no ho ha fet. “Espanya és l’únic estat membre que no ha notificat a la Comissió l’adopció de les mesures necessàries”, afirma la CE en un comunicat. Per això, l’executiu europeu ha donat l’últim pas del procediment d’infracció, la denúncia al TJUE a qui ha demanat que imposi sancions econòmiques a l’Estat pel retard en la transposició.

La directiva europea sobre el registre de dades dels passatgers, conegut com a PNR per les seves sigles en anglès, té com a objectiu la “prevenció, detecció i investigació” del terrorisme i altres delictes greus, segons Brussel·les. La creació d’aquest registre, popularitzat pels Estats Units arran dels atacs de l’11 de setembre, va generar polèmica a la UE pels dubtes sobre el grau de protecció de les dades personals dels viatgers.