Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Brussel·les obre una consulta pública sobre com afrontar els “reptes” per l’envelliment de la població

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha llançat aquest dimecres el Llibre Verd per iniciar una consulta pública sobre com afrontar els “reptes” per l’envelliment de la població. El document reflexiona sobre […]

Avatar
Agències 27/01/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha llançat aquest dimecres el Llibre Verd per iniciar una consulta pública sobre com afrontar els “reptes” per l’envelliment de la població. El document reflexiona sobre els reptes i les oportunitats dels canvis demogràfics a Europa i “encetarà una conversa sobre com aprofitar tot el potencial de l’envelliment, les oportunitats que ofereix per impulsar la innovació i les mesures que caldrà prendre”, ha declarat la vicepresidenta de l’executiu europeu responsable de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, en una roda de premsa. El debat durarà 12 setmanes i estarà obert a tots els ciutadans i organitzacions interessats. Els resultats obtinguts serviran d'”inspiració” per a futurs projectes legislatius.

Des de Brussel·les ja s’està treballant en properes iniciatives que consideren l’assumpte de l’envelliment. Entre elles, l’atenció a llarg termini per les zones rurals o els drets dels menors, que també “són importants tenir en compte perquè és un tema intergeneracional”, ha apuntat Šuica.