Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Brussel·les insta els estats a no donar suport financer a empreses que tenen vincles amb paradisos fiscals

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea recomana als estats membres no donar suport financer a empreses que tenen vincles amb paradisos fiscals i que hagin estat condemnades per delictes financers greus com […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea recomana als estats membres no donar suport financer a empreses que tenen vincles amb paradisos fiscals i que hagin estat condemnades per delictes financers greus com frau financer, corrupció o impagament d’impostos i obligacions en matèria de seguretat social, entre d’altres. Segons l’executiu europeu, aquesta recomanació, que no és de caràcter obligatori, vol establir “condicions” a l’atorgament de suport financer per tal d’evitar l’ús indegut de fons públics i reforçar les salvaguardes contra els abusos fiscals a la Unió Europea.

En el marc de la crisi per la covid-19, alguns estats europeus han rebutjat donar ajudes d’estat a empreses amb vincles amb paradisos fiscals. Amb aquesta recomanació, Brussel·les vol estendre aquesta iniciativa, que també busca limitar les “distorsions” en el mercat únic. “En aquestes circumstàncies, resulta particularment inacceptable que les empreses receptores d’ajudes públiques mantinguin pràctiques d’elusió fiscal en les quals hi intervinguin paradisos fiscals. Això seria un ús abusiu dels pressupostos nacionals i de la Unió Europea en detriment dels contribuents i dels sistemes de seguretat social”, ha apuntat en un comunicat la vicepresidenta de la Comissió responsable de competència, Margrethe Vestager.