Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Brussel·les insta els 27 a “crear ponts” per acordar les noves regles de deute i dèficit abans de finals d’any

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El vicepresident de la Comissió Europea Maros Sefcovic ha instat aquest dimarts els estats membre a “crear ponts sobre les diferents visions” sobre les regles fiscals per tancar un acord sobre el nou marc abans de finals d’any. En una intervenció al ple del Parlament Europeu, Sefcovic ha remarcat que “el temps és important” i que cal “crear un consens” sobre el nou marc perquè és una qüestió “d’interès comú”. Així, el vicepresident de l’executiu comunitari ha apuntat que pactar el nou marc donarà “claredat” sobre les noves normes tant a inversors com a governs, especialment després que l’any que ve ja es tornin a aplicar els objectius de dèficit i deute, suspesos des del 2020 per la covid-19.

En la seva intervenció, Sefcovic ha subratllat que la reforma que Brussel·les ha posat sobre la taula és “ambiciosa” i ha reivindicat que cal actualitzar les normes als nous reptes. “Les deficiències han resultat evidents”, ha dit el vicepresident de la Comissió Europea, que ha defensat que les noves normes fiscals han de garantir la sostenibilitat fiscal mentre impulsen la inversió i el creixement.

Publicitat

Al seu torn, la ministra sueca d’Afers Europeus, Jessika Roswall, ha afimat que la proposta de Brussel·les dona una “bona base” per a la negociació entre els 27 i ha confiat poder tancar un acord abans de finals d’any. “L’objectiu és avançar tant com sigui possible en els treballs legislatius”, ha dit Roswall, tot recordant que serà la presidència espanyola del Consell, que s’iniciarà al juliol, la que haurà d’intentar tancar l’acord abans de finals d’any.   

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió