Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Brussel·les insta al sector privat a no renovar els contractes de gas amb Rússia per limitar “la manipulació del mercat”

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha instat al sector privat a no renovar els contractes de gas amb Rússia per tal de reduir la influència que té Moscou en […]

Agències 09/03/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha instat al sector privat a no renovar els contractes de gas amb Rússia per tal de reduir la influència que té Moscou en el mercat energètic. “Això envia un senyal als nostres socis; si no es prorroguen els contractes, estem limitant la capacitat de Rússia de manipular el nostre mercat”, ha subratllat aquest dijous la comissària d’Energia, Kadri Simson, en una roda de premsa des de Brussel·les. En la mateixa compareixença la dirigent estoniana ha confirmat que Ucraïna i Moldàvia formaran part del sistema de compra conjunta de gas que està dissenyant la Unió Europea per assegurar el subministrament energètic de cara al pròxim hivern. Segons ha detallat Simson, el pla de compres conjuntes estarà en marxa abans de l’estiu.

Per altra banda, l’eurocomissària ha proposat allargar fins a la primavera del 2024 la reducció voluntària del 15% del consum energètic, una mesura que es va aprovar el passat mes d’agost dins l’estratègia dels vint-i-set de reduir la dependència energètica de Rússia. “Fins ara ha funcionat bé, i és la millor garantia que podem assolir unes reserves de gas adequades abans del novembre”, ha subratllat.