Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Brussel·les inicia un procés de sanció a Espanya per no aplicar les normes d’acollida de migrants

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha iniciat aquest dijous un procediment d’infracció contra Espanya per no haver transposat de manera “correcta i plena” a la seva legislació les noves […]

Agències 26/01/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha iniciat aquest dijous un procediment d’infracció contra Espanya per no haver transposat de manera “correcta i plena” a la seva legislació les noves normes sobre les condicions d’acollida de persones que sol·liciten protecció internacional quan arriben a territori comunitari. Brussel·les ha enviat una carta d’emplaçament a l’Estat -el primer pas en un procés d’infracció-, en la qual dona dos mesos a les autoritats espanyoles per donar resposta a les deficiències detectades. En el comunicat, l’executiu comunitari apunta que “el ple respecte” de la normativa comunitària és un “requisit important” pel funcionament del sistema europeu d’asil.

En cas que l’Estat no doni resposta a la demanda de la Comissió Europea en els pròxims dos mesos, aquesta passarà al següent pas amb l’enviament d’un dictamen motivat, el pas previ a portar la qüestió davant la justícia europea.