Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Brussel·les impulsa una plataforma conjunta per fer front a atacs cibernètics

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres la que ha anomenat ‘Unitat Cibernètica Conjunta’. Es tracta d’una plataforma per fer front a l’augment d’incidents cibernètics greus que afecten els […]

Agències 23/06/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres la que ha anomenat ‘Unitat Cibernètica Conjunta’. Es tracta d’una plataforma per fer front a l’augment d’incidents cibernètics greus que afecten els serveis públics, així com la vida de les empreses i ciutadans de tota la Unió Europea. El comissari Thierry Breton ha exposat la “necessitat” de la Unió Europea de tenir una plataforma que coordini tota la informació. “Això és competència dels estats membres, però som un continent i la informació no té fronteres, per això necessitem una coordinació”, ha dit.

El comissari també ha destacat la importància de la informació entre estats i d’avisar “com més aviat millor” a aquells que es puguin veure afectats per un ciberatac. També ha avançat que es fixaran protocols d’actuació, de comunicació i de com reaccionar quan es produeixi un atac.Amb aquesta nova plataforma, els estats membre tindran un espai físic i virtual de cooperació: institucions, organismes i agències rellevants de la UE amb els membres construiran progressivament una plataforma europea de solidaritat i assistència per afrontar els ciberatacs a gran escala. Aquesta plataforma permetrà compartir informació en temps real sobre amenaces que puguin sorgir.La Comissió ha anunciat que té com a objectiu que la plataforma estigui operativa a partir del 30 de juny del 2022 i que estigui completament establer-ta el 30 de juny de 2023. Per fer-ho, es preveu construir la unitat cibernètica conjunta mitjançant un procés gradual en quatre passos, en cooperació amb els estats membres i les diferents entitats actives en aquest àmbit.