Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Brussel·les finançarà el trasllat “immediat” a la Grècia continental dels 400 menors no acompanyats al camp de Moria

ACN Brussel·les.-Brussel·les finançarà el trasllat “immediat” a la Grècia continental dels 400 menors no acompanyats al camp de refugiats de Moria, el més gran en aquest país. Així ho ha […]

Agències 09/09/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les finançarà el trasllat “immediat” a la Grècia continental dels 400 menors no acompanyats al camp de refugiats de Moria, el més gran en aquest país. Així ho ha anunciat aquest dimecres al matí l’eurocomissària de l’Interior, Ylva Johansson, arran de l’incendi aquesta matinada a l’illa de Lesbos que ha devastat aquest camp. La Comissió Europea està en contacte amb les autoritats gregues per l’incendi i defensa que ara mateix el més important és la “seguretat i el refugi” de totes les persones al camp de Moria.

“Els meus pensaments i simpaties són amb la gent de Lesbos i en particular amb els migrants i el personal que treballa a Moria”, ha dit Johansson en un missatge a les xarxes socials.El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha expressat la seva “solidaritat” amb les persones afectades per l’incendi. “Els meus pensaments estan amb tots els que han estat posats en perill al campament de migrants de Moria”, ha dit Michel. El camp de refugiats de Moria, el més gran de Grècia, ha cremat aquesta matinada. Desenes de milers de persones, unes 12.000, segons els càlculs de Metges sense Fronteres, han estat evacuades i ara “estan al carrer”, explica l’ONG, que afirma que el camp ha quedat totalment destruït.”Hem vist el foc escampar-se per Moria amb ira durant tota la nit. Tot el recinte ha quedat engolit per les flames, hem vist sortir gent d’un infern sense direcció”, ha explicat el responsable de MSF a Lesbos, Marco Sandrone, a través de Twitter. L’ONG diu que els refugiats tenen por i estan en xoc. El camp, habitualment ja sobresaturat, estava en quarantena per casos de coronavirus.