Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Brussel·les finançarà el projecte Ecoplanta al Tarragonès per reduir les emissions i accelerar la transició energètica

ACN Brussel·les – La Comissió Europea finançarà el projecte Ecoplanta del Morell, al Tarragonès. Es tracta d’una planta comercial destinada a fer servir residus que, altrament, acabarien en abocadors, per […]

Agències 01/04/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea finançarà el projecte Ecoplanta del Morell, al Tarragonès. Es tracta d’una planta comercial destinada a fer servir residus que, altrament, acabarien en abocadors, per produir metanol. L’executiu comunitari ha anunciat aquest divendres que destinarà 1.100 milions d’euros a set projectes innovadors a escala europea al marge dels Fons d’Innovació de la UE. L’objectiu de la CE és que aquests projectes redueixin les emissions en més de 76 milions de tones equivalents de CO2 en els seus primers deu anys de funcionament. Es preveu que la planta de Morell produeixi 237kt de metanol l’any, amb la qual cosa recuperarà el 70% del carboni present en materials no reciclables, s’evitarà l’emissió de 3,4 Mt de CO2.

Els set projectes amb els qui la CE ha signat els convenis de subvenció fan servir tecnologies baixes en carboni en sectors com ara els de l’hidrogen, l’acer, els productes químics, el ciment, l’energia solar, els biocombustibles i la captura i emmagatzematge de diòxid de carboni.

El vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, ha afirmat que el propòsit de la concessió és “empoderar” les empreses “innovadores i amb visió de futur” per tal que impulsin la transició climàtica des dels seus respectius camps. “És una inversió intel·ligent en la descarbonització de la nostra economia; potencia la posició de la indústria europea com a líders globals en tecnologies netes, crea llocs de treball en l’àmbit local i contribueix a accelerar la nostra transició verda”, ha declarat Timmermans.