Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Brussel·les fa una crida per accelerar la vacunació a la UE: “Hem d’augmentar ràpidament el nombre de vacunats”

ACN Brussel·les.-Brussel·les apressa als estats de la Unió Europea per accelerar la vacunació contra la covid-19 a la UE. “Cal intensificar els esforços i augmentar ràpidament el nombre de vacunats”, […]

Avatar
Agències 08/01/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les apressa als estats de la Unió Europea per accelerar la vacunació contra la covid-19 a la UE. “Cal intensificar els esforços i augmentar ràpidament el nombre de vacunats”, ha alertat aquest divendres la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen davant les crítiques pels problemes en alguns països europeus per engegar la campanya de vacunació. Tanmateix, l’alemanya ha assegurat que els governs estan fent “tot el que poden” per superar les dificultats logístiques. “Tots els inicis són difícils”, ha recordat. Amb tot, Von der Leyen ha alertat que s’aproxima una “primavera difícil” per la lenta vacunació i el repunt de contagis de la covid-19 aquest gener.

La CE ha assegurat que està en contacte amb les capitals per seguir l’avanç de la vacunació i que el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (l’ECDC, per les seves sigles en anglès) està supervisant el progrés i recol·lectant dades.